Nedavno sam na svom Facebook profilu objavio sliku svog napretka u sklopu 60-dnevnog izazova za ljetno tijelo. Nakon objave su se pojavila pitanja u čemu je glavna tajna sixpacka, odnosno isklesanih trbušnih mišića. A kako s vama uvijek dijelim samo najučinkovitije savjete, došlo je vrijeme da na portalu Fit tijelo otkrijem i tu tajnu. Ostanite sa mnom i u sljedećih nekoliko minuta upoznajte način koji će se pobrinuti za top rezultat.

Ako želite stvarno lijepo oblikovan trbuh, jako je važno da redovito opterećujete trbušne mišiće. Zato sam sastavio trening koji možete ubaciti u svaku fizičku aktivnost. Možete trčati, biciklirati, trenirati u fitness centru, nije važno. Kad završite sa svojom najdražom fizičkom aktivnosti, jednostavno si uzmite još deset minuta i trening koji vas čeka će se pobrinuti za isklesani trbuh.

Pred vama je kratak, intenzivan i izrazito učinkovit trening trbušnih mišića. Telefon možete imati pored sebe samo zato da odbrojavate sekunde. Bez brige, ostale “hitne obaveze” kao što su Facebook, Instagram, poruke i slično mogu pričekati. Cijeli je trening sastavljen od pet vježbi koje ćete izvoditi po trideset sekundi. Cijeli kruh tih pet vježbi ćete ponoviti četiri puta. Između svakog kruga si priuštite pola minute odmora za osvježenje.

VJEŽBA 1 – PRIVLAČENJE KOLJENA S ISTEZANJEM NOGU U SVIJEĆU

Da je trening stvarno ono što vam treba pokazat će već prva vježba. Privlačenje koljena s istezanjem nogu u svijeću je vježba koju izvodimo ležeći. Počinjemo tako da ispružene noge malo podignemo od podloge i počnemo mjeriti vrijeme. Iz početnog položaja skvrčene noge privučemo na prsni koš, zatim ih ispružimo u okomitom smjeru i istim putem vratimo u početni položaj. Rukama se upremo u podlogu i pazimo da vježbu izvodimo pravilno.

VJEŽBA 2 – PREGIB TRUPA S PODIGNUTIM NOGAMA

Nakon trideset sekundi mijenjamo vježbu. Još uvijek smo u ležećem položaju, samo što kod druge vježbe noge savijemo do pravog kuta i ne pomičemo ih. Promijenit ćemo smjer gibanja, što znači da ćemo u ovom slučaju prsni koš približavati koljenima, a ne obratno. Budite oprezni da trup savijete, a ne podignete. Da bi trening bio učinkovit, važno je da stišćete trbušne mišiće.

VJEŽBA 3 – NAIZMJENIČNO PRIVLAČENJE KOLJENA

Treća vježba je naizmjenično privlačenje koljena. Nakon minute ćemo se dići iz ležećeg položaja i uprti se dlanovima na prste nogu. Iz početnog položaja ćemo naizmjenično privlačiti koljena laktovima. Pazite da su leđa lijepo poravnana i da su laktovi blago savijeni. Nemojte nikamo žuriti jer vježba nije tako jednostavna kako se čini na prvi pogled.

VJEŽBA 4 – ZATVARANJE KNJIGE

Četvrti poluminutni interval je namijenjen zatvaranju knjige. Nije riječ o klasičnoj vježbi koju većina vas već poznaje, nego o njenoj izmijenjenoj, učinkovitijoj verziji. Sjednemo na pod, podignemo i skvrčimo noge i ispružimo ruke. Iz početnog položaja ćemo malo ispružiti noge i odmaknuti prsni koš od koljena koliko ide. U krajnjem položaju ćemo se zadržati oko sekunde i zatim se vratiti u početni položaj. Moguće je da ćete imati problem s hvatanjem ravnoteže, ali upravo je to poanta kontroliranog gibanja.

VJEŽBA 5 – MOST NA JEDNOJ NOZI

Kako ne možemo proći bez statične vježbe, zadnja vježba će biti most na jednoj nozi. Znam da je već most na dvije noge poprilično zahtjevna vježba, ali za prave rezultate moramo raditi i prave vježbe. Kod ove se vježbe upremo na podlaktice i vrške prstiju i podignemo stražnjicu. Pri odmicanju zdjelice od podloge ne treba pretjerivati. Trup je u skoro vodoravnom položaju s podlogom i čvrsto napet, a leđa su ravna. Nakon završenog intervala, na redu je pola minute odmora.

Vježba 1 – 30 sec
Vježba 2 – 30 sec
Vježba 3 – 30 sec
Vježba 4 – 30 sec
Vježba 5 – 30 sec
Odmor – 30 sec

Ponovimo 4x

Želiš vođene vježbe u vlastitoj dnevnoj sobi?

Nakon godinu dana istraživanja i poboljšavanja, moja ekipa i ja smo sastavili prvu i najučinkovitiju vođenu vježbu u Hrvatskoj koju smo zasnovali na svim načelima znanstveno dokazanih koncepata za maksimalan gubitak suvišne masnoće i oblikovanje čvrstog, fit tijela.  

Zove se FT30!

Vjerujem da će te FT30 oduševiti jer za trening trebaš manje od 30 minuta i možeš ju izvoditi bilo gdje i bila kad.

Kod kuće ili na putu. Bez dodatnih pomagala i opreme.

Namijenjena je kako čistim početnicima koji su u potpunosti bez kondicije, tako i onima koji su u najboljoj formi svog života.

Sam program je sastavljen od 3 različita nivoa koji će se pobrinuti da čim dosegneš određenu formu, ne ostaneš tamo nego te čeka sljedeći izazov za stalan napredak.

Klikni ovdje i pogledaj:
=> fittijelo.com/ft30


Prije nego što se uhvatite ovog super treninga, moram vam reći i da je dio tajne također u pravilnoj, umjerenoj prehrani, zato te tvoj personalizirani jelovnik čeka u mojoj Formuli za fit tijelo, koja je pomogla već više od 3000 pojedinaca da dođu do svojeg tijela iz snova. Ne vjeruješ mi? Što kažeš na preobrazbe koje su postigli? Jedva čekam da mi se pridružiš i ti i obučeš svoju figuru iz snova!

Imaš pitanje? Nemoj čekati i piši mi na info@fittijelo.com. Ekipa Fit tijela i ja ćemo ti rado dati savjete i pomoći ti.

PREPORUČAM
FT30
FT30

740 Kn

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.