Ispuni podatke i izračunaj svoj idealan personaliziran jelovnik! 🍝🥗
Naslovna / Vježba / 5 jednostavnih vježbi s velikom loptom za cijelo tijelo
 

5 jednostavnih vježbi s velikom loptom za cijelo tijelo

Predviđeno vrijeme čitanja: 1 min
Datum objave: 18/01/2016
5 jednostavnih vježbi s velikom loptom za cijelo tijelo

Nemate vremena za trening? Bez panike! Sve što vam treba su dobrih pola sata i lopta na kojoj se skuplja prašina. Tako je, ona koja se skriva u kutu vaše sobe. Ostanite sa mnom na portalu Fit Tijelo, jer je vrijeme za promjene. Dosta je izgovora … pokrenimo se!!!

Kružni trening sastoji se od pet jednostavnih vježbi. Svaku ćete bez pauze izvoditi po 60 sekundi. Odmor ćete si uzeti tek na kraju svakog kruga. Dakle, kada izvedete svih 5 vježbi, što čini ukupno 5 minuta, slijede 2 minute pauze. Preporučljivo je da krug vježbi ponovite barem pet puta, pri tome vam pokoje dodatno ponavljanje neće naštetiti.

VJEŽBA 1 ČUČNJEVI S LOPTOM UZA ZID

Prva vježba smatra se temeljem gotovo svakog programa vježbanja. Sastoji se od čučnjeva s loptom uza zid. Loptu postavite na područje bubrega, oslonite se na zid i u vertikalnom smjeru spustite se do pravog kuta. U tom položaju zadržite se sekundu i vratite se u početni položaj. Pazite da se koljenima ne pomaknete u horizontalnom smjeru preko vrhova prstiju.

VJEŽBA 2 PODIZANJE KARLICE S NOGAMA NA LOPTI

Drugom vježbom ojačat ćete mišiće trupa, stražnjicu i zadnji dio nogu. Vježbu izvodite ležeći na leđima s petama na lopti. Stražnjicu izdignite iznad podloge tako visoko da poravnate koljena, kukove i ramena. Iz krajnje točke vratimo se u početni položaj i izvodimo vježbu 60 sekundi.

VJEŽBA 3 SAVIJANJE TRUPA NA LOPTI

Sljedeća vježba koju ćete izvesti je savijanje trupa ležeći na lopti. Loptu postavite približno na sredinu leđa, stopala moraju biti čvrsto u kontaktu s podlogom, jer je to temelj dobre ravnoteže. Kada postignete pravi položaj trup jednostavno savijte koliko možete, u tom položaju zadržite se sekundu i vratite se u početni položaj.

VJEŽBA 4 PREMJEŠTANJE LOPTE NOGAMA KA TRUPU

Slično drugoj vježbi četvrtu ćemo vježbu izvesti ležeći s nogama na lopti. Razlika je u tome što su pri ovoj vježbi noge u početnom položaju ispružene i tijekom vježbe ih skupimo kada pokušamo loptu približiti stražnjici. To je zapravo cilj vježbe. Kada stignemo do krajnje točke loptu vratimo na početnu točku.

VJEŽBA 5 DIZANJE LOPTE NOGAMA

Zadnja vježba pojedinačnog kruga je dizanje lopte nogama. U ležećem položaju najprije si osigurajte dobar oslonac. To znači da ruke odmaknete od tijela i dlanovima se oduprete o podlogu. Zatim jednostavno ispružite noge i loptu postavite između stopala. Iz tog položaja loptu dignite tako visoko da tijelo i noge čine pravi kut i onda ih spustite u početni položaj.

Ne želite ispustiti niti jednu informaciju? Kliknite i prijavite se na našu besplatnu mailing listu, također ne zaboravite lajkati objavu. Kao i uvijek, možete mi i sada postaviti pitanje. Najbolje će biti da pitanja zapišete u komentar ispod objave, jer tako pomažemo i onim stidljivim, koji ne skupe dovoljno hrabrosti da bi postavili pitanje. Prije nego obrišete prašinu s lopte i uskočite u svoju sportsku opremu, upozoriću vas da ćete za rezultate biti sami krivi!

 

 


Podijeli na društvenim mrežama

Autor
O Mihu Geršiču
Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein napravljen je od najboljeg 100% prirodnog koncentrata proteina sirutke koja se lako miješa, odličnog je okusa, bez glutena i brine se za rast i regeneraciju mišića.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se