Datum objave: 28.05.2018

Na brzinu ću podijeliti s vama zanimljiv prijedlog jednog od mojih klijenata iz zatvorene grupe:

“Hej top ekipo FitTijela. Imam odličan prijedlog za sljedeću video objavu. Predstavimo set vježbi za “jačanje”jezgre (trupa). Obećavam da ću biti vrjedniji. ;)”

Budući da znam koliko je ovaj dio tijela važan za dobar rezultat i zavodljiv trbuh, što je želja gotovo svakog pojedinca, s najvećim zadovoljstvom prihvatio sam prijedlog. Ono što sam pripremio na portalu Fit Tijelo, pogledaj u nastavku.

Kao što sam spomenuo, tijekom današnjeg treninga usmjerit ćemo se na duboke mišiće trupa, odnosno na jezgru. Mnogi ljudi zaboravljaju te mišiće, a oni su itekako važni za savršeno tijelo. Jednostavno rečeno, oni pomažu da površinski mišići dođu do izražaja i ojačaju cijeli trup.

Trening koji je pred vama je kružnog tipa i sastoji se od pet vježbi. Svaku vježbu izvodit ćemo šezdeset sekundi, bez ikakvih međuodmora, jednu za drugom. Pauzu radimo na kraju svakog kruga, tj. nakon što završite svih pet vježbi. Cijeli sklop ponavljamo pet puta.

»SPRINTER«

sprinter-vjezba1Neka vas naziv prve vježbe ne uplaši.

Izvodimo je tako da se odupremo rukama i nožnim prstima i podignemo kukove. Pazite da su vam leđa ravna i da su mišići trupa čvrsto napeti. Iz početnog položaja naizmjenično se odgurujemo nogama i pazimo da kukovi ostanu na približno istoj visini. Kako bismo ostali u tom položaju svih 60 sekundi pobrinut će se stabilizatori.

Tijekom treninga, fokusirajte se na vježbu, jer je to jedini način na koji ćete postići optimalan rezultat.


»FIT STRAŽNJICA«

fit-straznjica-vjezba2Osim uporabe stabilizatora, izvedbom druge vježbe jačat ćemo mišiće stražnjice. Još jednom upozoravam da za postizanje optimalnog rezultata tijekom treninga moramo opteretiti više mišićnih skupina.

Vježba se izvodi tako da se postavimo u klasičan položaj za plank odnosno most. To znači da se odupremo podlakticama i nožnim prstima, a bokove podignemo s podloge tako da je trup postavljen nešto više od vodoravnog položaja. Iz početnog položaja naizmjenično dižemo noge tako visoko da osjećamo kontrakcije mišića stražnjice i pazimo na gibanje.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da trup cijelo vrijeme mora ostati čvrsto napet.


»POKRETNI MOST«

pokretni-most-vjezba3Izvedbom treće vježbe, nazvanom pokretni most, dodatno pojačavamo trening tako da se pored mišića trupa fokusiramo i na rameni obruč. Kako ženskoj, tako i muškoj populaciji važno je oblikovati lijepe i čvrste mišiće ruku.

Početni položaj je prilično sličan prethodnom, s tim što se u trećoj vježbi odupiremo dlanovima. Iz početne pozicije tada naizmjenično savijate ruke i spuštate se nešto niže, tako da se podržavate podlakticama. Kada to savladamo, vratimo se u početni položaj.

Moram napomenuti da tijekom spuštanja i podizanja pokušate ograničiti gibanje kukova.


»BOČNI MOST«

bocni-most-vjezba4Pretposljednjom vježbom fokusirat ćemo se na bočna mišićna vlakna. Ne smijemo zaboraviti da je u cilju postizanja fit tijela u različitim fazama treninga potrebno opteretiti prednji, stražnji i bočni dio tijela.

Izvodi se tako da se naslonimo na donji dio ruke i rub stopala. Drugu ruku stavljamo na bok s pogledom usmjerenim naprijed. Iz početne pozicije pažljivo spuštamo i dižemo kukove. Pazite da je trup poravnan i da nakon svakog kruga vježbi mijenjate položaj, odnosno stranu.


»SLALOM KUKOVIMA«

slalom-kukovima-vjezba5Ostaje nam vježba broj pet, koja će biti malo kompliciranija, ali za ljepotu se ponekad mora malo i potruditi. Uz dovoljno treninga, savladat ćemo i to.

Kao i kod vježbe broj dva, zauzmemo položaj za most. Iz početne pozicije naizmjenično spuštamo kukove prema tlu. Uz ovaj model gibanja oblikovat ćemo cijelo tijelo i opteretiti sva mišićna vlakna. Trup će ubrzo biti čvrst i jak, sa zavidnim trbušnim mišićima.


Čvrst i lijepo oblikovan trup nije bitan samo zato da bi se za vama okretala cijela plaža. Svrha današnjeg treninga je prije svega u jačanju jezgre tijela, koja je uključena u gotovo svaki pokret. Ako vaš trup bude jak, biti ćete u mogućnosti da trenirate intenzivno, izbjeći ćete povrede i tako postići izvrstan rezultat.

A ŠTO NAKON OBAVLJENOG TRENINGA?

Tijekom treninga, zbog različitog opterećenja dolazi do mikrooštećenja mišićnog tkiva, a ta mikrooštećenja moramo zacijeliti čim prije. Kad ih zacijelimo, povećavamo udio mišićne mase i na taj način oblikujemo čvrsto, fit tijelo.

Ovdje će svoju super ulogu odigrati bjelančevinski napitci, jer je upravo to ono što treba našem organizmu: bjelančevine koje sistem jako brzo apsorbira

SADA JE VRIJEME ZA GLAVNO PITANJE.

Koji je proteinski napitak najbolji?
miha-po-vadbi-gtnZnam da na raspolaganju imate malo more proteinskih napitaka i proizvoda, ali činjenica je da velik broj njih ne ispuni obećanja koja daje, niti dobro radi svoj posao. Veliki udio šećera, loša kvaliteta, dodana umjetna sladila, masnoće i štetni aditivi koji se pojavljuju u velikom broju proizvoda ugrožavaju vaš napredak i zdravlje. Nemojte zaboraviti da papir, odnosno ambalaža trpe sve, što znači da se na njih mogu napisati svakojaka obećanja koja vas mogu zavarati. Nemojte to dopustiti!

Zbog svega ovoga u poduzeću smo se odlučili da oblikujemo vlastitu liniju proizvoda, robne marke Golden Tree Nutrition.

Među njima ćete pronaći i Golden Tree bjelančevine, koje su napravljene po našim zahtjevima. Govorimo o najvišoj kvaliteti bez ikakvih aditiva, koji bi mogli naškoditi vašem organizmu. 100% prirodno i prilagođeno vašem tijelu. Ruku na srce, za sebe, za svoje najbliže i naravno, za vas želim samo najbolje.

S obzirom na to koliku korist donosi ovakav trening, ne vidim razloga da današnju objavu ne podijelite s prijateljima i poznanicima. Siguran sam da će vam se u tome pridružiti još netko i da se nećete pokajati. Ako uhvatite sunčan dan i takav trening izvedete vani na svježem zraku, bit će to pun pogodak!

 

Još 4 top vježbe za ravan trbuh u 8 minuta.

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.