Ispuni podatke i izračunaj svoj idealan personaliziran jelovnik! 🍝🥗
Naslovna / Prehrana / Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu
 

Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 18/04/2016
Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu

Među svim porukama, komentarima i mailovima još uvijek preovladava pitanje kako se riješiti suvišne masnoće na trbuhu. Iako sam s vama podijelio nekoliko učinkovitih savjeta, odlučio sam dodatno istražiti i pronaći rješenje koje će vam omogućiti postizanje ravnog i isklesanog trbuha. U nastavku ću vam otkriti na što morate obratiti pozornost kako bi proces gubitka suvišne masnoće bio brži i kako biste se u svom tijelu osjećali zaista samouvjereno.

 

Sa mnom i FT30 nisi nikada sam(-a)! Zajedno s ekipom i ostalim klijentima pobrinut ćemo se da motivacija nikada ne izostane! 

Krenimo! Ako želimo imati ravan, isklesan trbuh bez suvišnih masnoća jasno je da moramo ubrzati metabolizam, istopiti masne naslage, odoljeti slatkim iskušenjima i konzumirati manje kalorija nego inače. Vjerojatno ste pomislili: »Ok, to već znam, ali kako na jednostavan način savladati spomenute prepreke?«

Rješenje se skriva u prehrani. Slušajte me dobro! Umjerena i raznovrsna prehrana je ključ za postizanje željenog rezultata. U to nema sumnje, ali obratite pozornost! Istraživanja su pokazala da među svim makronutrijentima ključnu ulogu pri gubitku masnoće na trbuhu imaju bjelančevine.

Potvrdu za istinitost spomenute tvrdnje nalazimo u sljedeća tri podatka:

Optimalna količina konzumiranih bjelančevina:

  • je ta, koja ubrzava metabolizam i tako bez ikakve dodatne promjene tijekom dana potrošite od osamdeset do sto kalorija više nego inače (80-100 kalorija),
  • želja za slatkom, slanom i nezdravom hranom gotovo je dvostruko manja, što znači da konkretno ograničavamo nepotrebno taloženje masnoća (60 %),
  • pored toga, dnevno konzumiramo dobrih 400 kalorija manje (441 kalorija).

Sve to događa se zbog jedne promjene na našem jelovniku, a to je optimalna količina konzumiranih bjelančevina. Da ne bi bilo zabune, statistike su rezultati međunarodnih istraživanja i pravi su pokazatelj onoga što se događa u našem tijelu.

2proteinZašto su bjelančevine toliko posebne kada govorimo o gubitku suvišne masnoće? Glavni razlog skriva se u aminokiselinama, koje grade bjelančevine. Najvažniju ulogu ima aminokiselina koju nazivamo leucin. Ona ima jedinstveno svojstvo, jer omogućava gubitak suvišnih masnoća, a pri tome štiti mišiće od razgradnje. Zvuči fantastično, što zaista jest. Rezultati su manja količina masnoće i čvršće tijelo.

Kako biste konzumirali optimalnu količinu neka bjelančevine predstavljaju približno trećinu vašeg dnevnog unosa kalorija. Usredotočite se prije svega na namirnice kao što su jaja, govedina, svinjetina i perad, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, domaće mliječne proizvode, ribe i mahunarke. Vrlo važno je da konzumirate kvalitetne i besprijekorne proizvode.

Time što ćete promijeniti omjer među makronutrijentima duže ćete ostati siti i tako odoljeti mnogim iskušenjima i nezdravim grickalicama.

Ispod sam vam pripremio još nekoliko jednostavnih primjera za zamjenu odnosno pripremu obroka, koji sadrži sve potrebne makronutrijente, kako ugljikohidrate tako i bjelančevine i masnoće.

Prijedlozi
Doručak: Jaje na pogačici
Užina: Hrskavi slanutak “snack”
Ručak: Musaka od kvinoje s povrćem i piletinom
Večera: Riblji file s komoračem

U besplatnoj e-knjizi, koju možete preuzeti na mojoj internet stranici otkrio sam istinu o brzom mršavljenju i savršenoj figuri. Ne zaboravi pregledati zdrave recepte. Ova rubrika se ubrzano puni i uvjeren sam da će i tebi dobro doći neka od ideja za stvaranje gurmanskih užitaka.

Imaš li pitanje? Napiši ga u donji komentar ili pošalji na moju e-adresu. S ekipom ću se potruditi za brz odgovor i tako ti pomoći da ostvariš svoje snove. Poznajete li nekoga kome bi ovi savjeti mogli pomoći? Bez oklijevanja podijelite ovu objavu s njim/njom i potrudite se da odabere pravi način postizanja cilja 😉

FT30 jedina je prava formula, koja garantira uspjeh! 100 % bez rizika ->> provjeri u ovoj besplatnoj prezentaciji! 


LITERATURA:

Protein intake and energy balance. – Westerterp-Plantenga MS.

Intake of macronutrients as predictors of 5-y changes in waist circumference. – Halkjaer J, Tjønneland A, Thomsen BL, Overvad K, Sørensen TI.

Gluconeogenesis and energy expenditure after a high-protein, carbohydrate-free diet. – Veldhorst MA, Westerterp-Plantenga MS, Westerterp KR.

The effects of consuming frequent, higher protein meals on appetite and satiety during weight loss in overweight/obese men. – Leidy HJ, Tang M, Armstrong CL, Martin CB, Campbell WW.

Postprandial thermogenesis is increased 100% on a high-protein, low-fat diet versus a high-carbohydrate, low-fat diet in healthy, young women. – Johnston CS, Day CS, Swan PD.


Podijeli na društvenim mrežama

Autor
O Mihu Geršiču
Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein napravljen je od najboljeg 100% prirodnog koncentrata proteina sirutke koja se lako miješa, odličnog je okusa, bez glutena i brine se za rast i regeneraciju mišića.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se