Ispuni podatke i izračunaj svoj idealan personaliziran jelovnik! 🍝🥗
Naslovna / Prehrana / Kako se zauvijek riješiti celulita?
 

Kako se zauvijek riješiti celulita?

Predviđeno vrijeme čitanja: 1 min
Datum objave: 04/04/2016
Kako se zauvijek riješiti celulita?

Vjerojatno se pitate što imaju zajedničko naranča u mojoj ruci i današnja objava na portalu fittijelo.com. Ako sam iskren, ne mnogo, osim možda činjenice da kora naranče podsjeća na ženskog neprijatelja broj jedan. Tako je djevojke, danas ćemo govoriti o celulitu. Što je uopće celulit, kako ga se riješiti, što moramo izbjegavati itd.? Uvjeren sam da ćete ostati sa mnom do kraja objave i s preobrazbom početi na pravi način.

Prije nego riješimo zagonetku rado bih se ispričao svim predstavnicima muškog spola, jer je današnja objava namijenjena prvenstveno ženama. Obećavam da ću se uskoro iskupiti objavom namijenjenom samo vama.

celulitZnam da većina vas već nestrpljivo očekuje rješenje, s obzirom na to da se s celulitom bore kako mlađe tako i starije, vitke i malo krupnije žene. Prije nego vam otkrijem kako se riješiti celulita, pogledajmo što je to zapravo. Radi se o masnim stanicama, koje se nalaze u potkožnom području i zbog specifične raspoređenosti vlakana kod djevojaka uzrokuju rupičasti izgled kože, koji pokušava izbjeći svaka žena. Kako uspjeti u tome?

Prije nego vam otkrijem što i kako, moram vas upozoriti da uporaba raznih krema, primjena masaža, limfnih drenaža itd. neće dati željeni dugoročni rezultat. Kada bi bilo suprotno vjerojatno se niti jedna djevojka ne bi borila s celulitom. Ništa nije lakše od nanošenja kreme na problematično mjesto kako bi se problem riješio, ali ovo se, na žalost, ne može tako izvesti.

Kao što sam već spomenuo u prvom dijelu objave, celulit je povezan s masnim stanicama u potkožnom području. Ako dublje razmislimo, logično je da je pojava celulita povezana s vašim načinom života. Ako redovito unosite prekomjerne količine kalorija, tijelo će početi akumulirati suvišnu energiju u masne stanice i tako stvarati zalihe. Zbog same raspoređenosti masnog i vezivnog tkiva pojavit će se celulit.49586tamaraSada kada znate što je celulit, zašto se pojavljuje i gdje se nalazi, bez problema odgovorit ćemo na pitanja o načinu gubljenja celulita:

  • tijekom preobrazbe usredotočite se na sagorijevanje suvišnih masnih naslaga i ne samo na nižu tjelesnu masu … niža tjelesna masa ≠ manje celulita;
  • hranite se tako da konzumirate više manjih obroka dnevno;
  • usredotočite se prije svega na zdrave masnoće, bjelančevine i složene ugljikohidrate;
  • ne unosite prekomjerne količine kalorija;
  • nikako ne smijete zaboraviti na tjelesnu aktivnost, budući da se radi o nužnom zlu i da je to jedini odgovarajući način da se potroši masnoća kao izvor energije.

<<-  Pogledaj kako je Tamari uspjelo smanjiti celulit za 50% (njena ispovijed)


Kreme i razni preparati su prošlost, ako želite dugoročne rezultate sada je krajnji trenutak za promjene! Želim da mi postavite što više pitanja u vezi s celulitom kako bismo dotakli srž problema!

Ne zaboravite se upisati na našu mailing listu i dijeliti linkove s ostalim prijateljicama. Da ne zaboravim, od početka našeg izazova prošlo je dosta vremena, kako napredujete?

 

 


Podijeli na društvenim mrežama

Autor
O Mihu Geršiču
Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein napravljen je od najboljeg 100% prirodnog koncentrata proteina sirutke koja se lako miješa, odličnog je okusa, bez glutena i brine se za rast i regeneraciju mišića.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se