Datum objave: 21.10.2019

Hej …

Umireš li od straha pred vagom?

I to ne zato, jer bi mogla pokazati preveliki broj. Upravo suprotno!

Bojiš se da bi tvoja tjelesna težina usprkos svom trudu, opet ostala nepromijenjena.

Nije važno, što sve pojedeš, kako treniraš, koju strategiju pratiš …

Jednostavno ne znaš kako se udebljati.

KAD KILOGRAMI ZAGLAVE NA MJESTU

Tvoji kilogrami se bez obzira na sve ne pomiču i točka. Ljuti te kad se pogledaš u ogledalo, jer ne vidiš ni najmanji napredak.

Znaj da te potpuno razumijem, jer sam i sam sa svojih 68 kilograma i “kao čačkalica” figurom bio u posve istoj situaciji.

Sve što sam želio je bilo par ekstra kilograma, koji bi pobrinuli da moje tijelo dobije oblik i čvrstoću, o kojima sam sanjao praktički cijeli život. Fit, čvrsto i zdravo tijelo je bez ikakve sumnje ono, koje te napuni obiljem pozitivne energije i pobrine za zdravu dozu samopouzdanja.

Jer znam gdje se skriva glavni problem, znam i za način kako možeš uspjeti, te je pala odluka da ti u sljedećih par redaka otkrijem trikove, koji će zasigurno pobrinuti da se pomakneš s “mrtve točke”.

Pomoću tih trikova mi je u prošlosti uspjelo udebljati se za 10 kilograma i s veseljem ću ti otkriti pobjedničku strategiju.

KAKO DO VIŠEG UDJELA ZDRAVE MIŠIĆNE MASE

Stvar je sljedeća …

Da bi bilo jasno o čemu uopće govorim, za početak definirajmo naš glavni cilj.

Naime, tjelesna težina može poskočiti zbog različitih razloga.

To se može dogoditi zbog povećanog udjela:

  • viška masti,
  • vode
  • zdrave mišićne mase.

To je izuzetno važna činjenica i ujedno temelj naše pobjedničke strategije.

Siguran sam da i ti želiš vidjeti na vagi veće brojeve, za koje bi bio glavni krivac povećanje mišićne mase, a ne nešto drugo.

Je li istina?

Zato pozorno pročitaj sljedeća 4 pravila, koja ti garantiraju 100-% uspjeh.

1. STOP KARDIO VJEŽBI

Prije nego otkrijemo prvi trik, moram te upozoriti na dvije stvari.

Prva …

Poštujem svakog sportaša, odnosno sportašicu, bez obzira na to što radi i čime se bavi.

I drugo …

Ne postavljam definicije, kakva figura je savršena, jer svatko ima svoju ideju o idealnoj figuri, zbog koje se osjeća odlično – i to je posve pravilno.

No, moram te upozoriti da se može trenutna situacija s kilogramima pogoršati, ako se preobrazbe uhvatiš na pogrešan način.

Još uvijek je jako puno pojedinaca, koji se pitaju kako se udebljati, uvjerenih da im to može uspjeti uz pomoć svih treninga.

Ali pazi!

Nikad ne smiješ zaboraviti na činjenicu, da je glavna zadaća organizma preživljavanje, zato se cijelo vrijeme prilagođava svim signalima iz okoline.

Zašto to naglašavam?

Ako jako puno vremena namijeniš kardio vježbi, oblik tijela je sasvim drugačiji nego da se odlučiš za treninge s vlastitom težinom i na pravilan način opteretiš sve mišićne skupine.

Pogledaj …

Ako sate i sate namijeniš kardio vježbama, organizam se prilagodi tome i pozdravi se od teško zasluženih mišića.

Stvar je sljedeća …

Tijelu nije važno, koliko je čvrsta tvoja stražnjica, da li su noge lijepo oblikovane, je li tvoj trbuh seksi i privlačan, da li se osjećaš odlično …

Jedina stvar, koja se broji je preživljavanje. To si zapamti!

I jer su mišići glavni potrošač energije u tvom tijelu, organizam ih ne treba toliko za prevladavanje većih udaljenosti, koliko si ti želiš čvrstu i lijepo oblikovanu figuru, zato ih se po brzom postupku riješi i potroši ih kao izvor energije.

A to je bez ikakve sumnje najgora moguća informacija, ako želiš pridobiti na tjelesnoj težini.

Pogledaj …

s trčanjem, bicikliranjem, plivanjem, planinarenjem i ostalim kardio treninzima NEMA APSOLUTNO NIŠTA LOŠE i dobro je da su te aktivnosti dio tvoje strategije.

No, jako je važno da veći dio tvojih treninga budu one aktivnosti, koje pobrinu za rast mišića, odnosno veći udio zdrave mišićne mase.

Primjere takvih treninga si možeš pogledati na donjim poveznicama:

Ako pak razmišljaš o cjelokupnoj strategiji, koja te korak po korak vodi od početka do kraja tvoje preobrazbe, onda moraš upoznati strategiju FT30, čiji su koncept vođeni treninzi, koji pobrinu da tvoje tijelo bude čvrsto, fit i lijepo oblikovano.

2. S FIT SMOOTHIJEM DO ŽELJENIH KILOGRAMA

Niti izdaleka nisu treninzi sve što trebaš da dosegneš postavljeni cilj.

Bez pravog kalorijskog unosa nećeš uspjeti i točka! Tu okrutnu činjenicu sam shvatio na vlastitoj koži. Dok nisam pojeo dovoljno hrane, kilogrami se nisu nikamo pomaknuli.

Istina je da sam pri tome imao dosta problema. Više puta zbog apetita nisam uspio pojesti sve, što bih trebao. Zato sam tražio različite načine kako preskočiti tu prepreku.

Kao što se pokazalo u praksi, nedostatak kalorija sam s lakoćom ispunio pomoću super smoothija. Pripremljen je u svega par minuta, a može se pohvaliti super okusom i što je najvažnije, pun je hranjivih tvari i kvalitetnih kalorija.

kako se zreditiTrebaš samo:

Sastojke istreseš u blender, sve zajedno dobro promiješaš, popiješ i bez problema izbjegneš opasan kalorijski deficit.

3. BJELANČEVINE, OSNOVNI GRADITELJI ZDRAVE MIŠIĆNE MASE

Istina je da kalorije same po sebi nisu sve.

Ne zaboravi da želimo težinu povećati na temelju zdrave mišićne mase i ne putem viška masnoća, zato je vrlo važno da znaš koliko treba čega pojesti.

To je osobito važno za bjelančevine. 

Radi se o makronutrijentu, koji igra ključnu ulogu u povećanju mišićne mase, jer su bjelančevine osnovni graditelji tvojih mišića.

Pazi …

Ako njih nema dovoljno, onda nema ni uvjeta da dobivaš na težini, te oblikuješ čvrsto i fit tijelo. Ako pak pretjeruješ s unosom bjelančevina, može te zezati višak masnih naslaga.

Zato je ključno pobrinuti za optimalan unos. Koliko bjelančevina moraš pojesti svaki dan za rast mišića, odnosno povećanje mišićne mase, otkriti će ti ovaj super kviz.

Bez obzira na podatke, pazi da u svoje tijelo uneseš bjelančevine iz kvalitetnih izvora. To su prije svega:

  • jaja,
  • ribe,
  • krto pileće, pureće, goveđe ili svinjsko meso,
  • mliječni proizvodi (skuta, pravi grčki jogurt, zrnati sir)
  • kvalitetan proteinski napitak.

Ako pri svakom obroku paziš i na svoj tanjur uvrstiš jednu od nabrojanih namirnica, garantiram ti da ćeš se približiti svojem cilju.

4. ODMOR – NEPOGREŠIV ELEMENT ZA GRADNJU MIŠIĆA

Naravno, priča o uspjehu na ovoj točki još nije gotova.

Osim učinkovite strategije, većeg kalorijskog unosa i optimalne količine bjelančevina, ne zaboravi na …

kvalitetan odmor!

Zašto?

Zapamti da je san jedan od ključnih čimbenika i usko je povezan s pitanjem kako se udebljati.

Razlog tome je što odmor ima jako snažan utjecaj na tvoju hormonsku ravnotežu.

Hormoni, odnosno prenositelji su tvari, koje odlučuju o tome, što se događa s tvojim organizmom, a između ostalog i o udjelu mišićne mase. Ako zaboraviš na taj ključan element i svoj organizam tako dovedeš u tako zvanu stresnu situaciju (posljedica kroničnog umora), u ozbiljnim si problemima.

I to zato, jer je posljedica nekvalitetnog odmora veći udio katabolnog hormona kortizola, koji brine za dodatnu energiju, kad se nađemo u stresnoj situaciji.

Naime, veliki problem je u tome što spomenuti hormon organizmu priskrbi na temelju aminokiselina, koje se nalaze u mišićima i kasnije se pretvore u glukozu. Da bi aminokiseline uopće došle u krvni tok, mora doći do razgradnje mišićnog tkiva, što naravno posljedično utječe i na tjelesnu težinu i oblik tvoje figure.

Zapamti da je bez pravog odmora teško doseći postavljeni cilj. Zato ti toplo savjetujem da napraviš sve što možeš i na svom rasporedu pronađeš prostor, koji možeš namijeniti kvalitetnom snu.

U suprotnom, svaku noć uništavaš rezultate napornog rada i konkretno si otežavaš put do cilja.

I ne zaboravi – probleme sa spavanjem možeš brzo i učinkovito ukloniti mojom prirodnom mješavinom 8 sastojaka Golden TREE Sleep Well.

KORAK ZA KORAKOM DO KONAČNOG CILJA

Pogledaj …

Znam da neće biti jednostavno, ali svejedno ne zaboravi da sigurno možeš uspjeti.

Ako počneš postepeno i vjeruješ pravoj strategiji, onda je rezultat 100-% zagarantiran. Nije važno, kakva je tvoja genetika – ako se izazova uhvatiš promišljeno i u ključnim trenucima potegneš pravi potez, iz mjesec u mjesec možeš primijećivati vrlo lijep napredak.

Zato se prijavi na moje e-mail novosti – svaki tjedan dijelim jako puno besplatnih savjeta, koje možeš iskoristiti odmah na svojem putu do tijela iz snova.

I još nešto …

Nemoj žuriti i nikad svoj napredak ne uspoređuj s ostalima, jer je svaki pojedinac priča za sebe.

Što misliš, gdje ćeš imati najveći izazov?

U odmoru, treninzima ili prehrani?

Veselim se tvom odgovoru i ne zaboravi da ti uvijek s najvećim veseljem priskočim u pomoć. Zato mi piši na miha@fittijelo.com ili mi se javi na facebooku, odnosno instagramu.

PREPORUČAM
Golden TREE Sleep Well

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.