Ispuni podatke i izračunaj svoj idealan personaliziran jelovnik! 🍝🥗
Naslovna / Recepti / Večera / Pufasti oblaci od jaja
 

Pufasti oblaci od jaja

Datum objave: 12/01/2020
Pufasti oblaci od jaja

S obzirom na to da su preplavili svijet društvenih mreža, a i poznati su kao super namirnica, odlučio sam i sam napraviti »PUFASTE OBLAKE« odnosno »NEBESKA JAJA« i uvjeriti se koliko je ovo stvarno dobar obrok.

Priznajem, ugodno sam se iznenadio. 😉

FT-superfit-pizza


Vrijeme pripreme: 5 min      Vrijeme pečenja: 7 min   Ukupno: 12 min

Sastojci:
– jaja
– sol,
– papar,
– bosiljak

Priprema:
Priprema nebeskih jaja je jako jednostavna i oduzet će vam malo više od 10 minuta vremena.
Kako bi sve skupa išlo kao podmazano, predlažem da prije nego što se uhvatite pripreme upalite pećnicu, kako bi ona bila spremna i na željenoj temperaturi od 220 stupnjeva Celzijusa.

Kad ste to napravili, hvatamo se sljedećeg mini izazova, a to je odvajanje bjelanjaka i žutanjaka. Bjelanjke stavimo zajedno u posudu, a žutanjke pojedinačno razdijelimo po manjim posudama – 1 žutanjak, 1 posuda. Zašto to radimo objasnit ću ubrzo.

Bjelanjke dobro istučemo i napravimo snijeg. Masi u fazi pripreme možemo dodati malo vlasca, bosiljka ili nekog drugog povrća narezanog na komadiće.
Kad je snijeg napravljen, većom ga žlicom u obliku kapica, odnosno kupola/oblačka razdijelimo i posložimo na pladanj koji smo prekrili papirom za pečenje. Prije nego što pufaste oblačke na 5-7 minuta stavimo u pećnicu, žličicom u kapicama napravimo udubinu u koju ćemo kasnije staviti žutanjke.

Nakon 5 minuta pladanj izvadimo iz pećnice i u svaku udubinu spustimo po jedan žutanjak. Prije nego što nastavimo s pečenjem pufaste oblake još začinimo (sol, papar, začini po želji) i na dvije minute ih vratimo na ugodnih 220 stupnjeva Celzijusa.

Kad vidimo da je žutanjak dobio svoju poznatu teksturu, pufaste oblake izvadimo iz pećnice, dodamo im listić bosiljka i obrok je spreman.

Pa još ovo!

Već znaš za Fit Prehranu?

Osim ukusnih recepata (čak 35 različitih na tjedan), koji su prilagođeni tvojim ciljevima, dobiješ i tebi prilagođen popis za kupovinu za ugodniji odlazak u trgovinu, poziv da nam se pridružiš u zatvorenoj grupi na Facebooku, 24/7 potporu ekipe, alate za mjerenje napretka i usporedbu slika tvoje preobrazbe… Ukratko, sve što trebaš da najbrže i najlakše dođeš do svojeg tijela iz snova.

Klikni ovdje i pogledaj kako izgleda tvoj idealni jelovnik:
=> www.fittijelo.com/fit-prehrana/kviz/


Podijeli na društvenim mrežama

Autor
O Mihu Geršiču
Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se