Datum objave: 23.07.2020

Nakon dugo vremena, vrijeme je za kulinarski favorit – biftek!


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme kuhanja: 25 min   Ukupno: 40 min

Sastojci:
– biftek,
– sol,
– cijeli papar,
– zrnata gorušica,
– pola glavice zelja,
– 1 jaje,
– maslinovo ulje.

Priprema:
Prvo stavimo kuhati vodu začinjenu solju. Dok se voda kuha, na ribežu naribamo zelje i stavimo ga kuhati u vodu kad zavrije, te kuhamo sve dok ne omekša. Zatim se hvatamo pečenja mesa.

Ako želimo napraviti dobro odležano meso, biftek moramo marinirati barem 5 dana. Premažemo ga zrnatom gorušicom i posipamo zrnima crnog papra ili začinima i mirodijama po želji te ga prelijemo s toliko maslinovog ulja da bude pokriven. Pokrijemo s folijom i ostavimo u hladnjaku te ga najmanje jedanput okrenemo.

Na tavi zagrijemo maslinovo ulje, položimo biftek i pečemo 2-4 minuta na svakoj strani. Kad je meso pečeno, preselimo ga na tanjur i pokrijemo s poklopcem. Pustimo da odleži 10 minuta. Za to vrijeme ispečemo jaje i sve zajedno poslužimo.

Dobar tek!

Još nešto!

Na početku sam ti spomenuo program Fit Prehrana, u kojem pored ukusnih recepta (čak 35 različitih recepata na tjedan) prilagođenih tvojim ciljevima, dobivaš još tebi prilagođen popis namirnica za ugodnu kupovinu, članstvo u zatvorenoj Facebook grupi, 24/7 potporu ekipe, alat za mjerenje tekućeg napretka i usporedbu slika tvoje preobrazbe…

Što znači da dobivaš sve što trebaš kako bi najbrže i najlakše došao do svog tijela iz snova.

Klikni ovdje i pogledaj kako izgleda tvoj idealni jelovnik:
=> www.fittijelo.com/fit-prehrana/kviz/

PREPORUČAM
Fit Prehrana

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.