Datum objave: 30.05.2017

Muffini su uvijek dobar izbor kad nam padne “šećer”. Ali pošto sad spremamo naše tijelo na skok u kupaći kostim, nisu baš najbolji odabir. Zato sam se malo poigrao sa sastojcima i uspio vam pripremiti fit verziju omiljenih kolačića.


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme pečenja: 10-12 min   Ukupno: 25 min

Sastojci:
-1 banana
-2 mjerice GTN čokoladnih bjelančevina
-2 žlice kakaa
-4 bjelanjka
-4 žlice grčkog jogurta
-90 g bademovog brašna
-1 žličica praška za pecivo
-crna čokolada (70%)
-voće po izboru (ja sam stavio borovnice, brusnice i jagode)
-brašno od kokosa

Priprema:
Najprije pomiješamo suhe sastojke: čokoladne proteine, bademovo brašno, prašak i kakao. Grčki jogurt i bananu miješamo u blenderu toliko vremena dok ne dobijemo glatku mješavinu, koju umiješamo u smjesu suhih sastojaka. Dodamo na komadiće narezano voće.

Napravimo snijeg od bjelanjaka i dodamo ga u preostalu količinu smjese. U pekač za muffine poredamo papirnate košarice i napunimo ih do 2/3. Na sredinu svake košarice dodamo još komadić crne čokolade.

Pečemo ih u pećnici zagrijanoj na 180° C, 10-12 minuta. Od navedenih sastojaka napravimo približno 12 muffina. Kad su muffini pečeni ih po želji pospemo s brašnom od kokosa.

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.