Datum objave: 05.07.2016

Crveno meso je zdravo!

Uvjerenje da nam ono šteti već je opovrgnuto mnogim istraživanjima. Riječ je o namirnici koja sadrži mnoge hranjive sastojke. Visokokvalitetne bjelančevine, kreatin, masne kiseline DHA i EPA, željezo, i još brojne druge korisne stvari mogu se pronaći u ovoj nepravedno omraženoj namirnici. Zato sam danas pripremio recept koji će te šokirati svojom jednostavnosti i okusom.

FT-recepti-socni-steak-i-peceno-povrce


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme pečenja: 15 min    Ukupno: 25 min

Sastojci:
– komad roastbeefa (sazrijevan u vakumu 4–14 dana),
– tikvice,
– patlidžani,
– cherry rajčica,
– poriluk,
– sol,
– mljeveni papar,
– maslinovo ulje.

Priprema:
Kako bismo se izazova primili organizirano, najprije ugrijemo tavu i namastimo ju maslinovim uljem. Dok čekamo da se površina zagrije na primjerenu temperaturu, operemo povrće, narežemo ga na komadiće i lagano ga posolimo. Pripremljeno povrće na brzinu popečemo, kako bismo sačuvali sočan i pun okus. Nakon nekoliko minuta povrće preselimo na tanjur gdje će čekati svog “prijatelja.”

Meso ćemo ispeći na istoj tavi na kojoj smo pekli povrće, pa na već ugrijanu tavu trebamo dodati još samo kap maslinovog ulja i malo pričekati. Steak se može napraviti na nekoliko različitih načina; osobno sam ljubitelj srednje pečenog steaka. Kako bismo to postigli, na umjerenoj ga vatri trebamo popeći dvije do tri minute na svakoj strani. Pazite da ga prilikom okretanja ne probodete jer tako može izgubiti sok koji garantira harmoniju okusa. Kad je steak pečen, posolimo ga i popaprimo, preselimo na tanjur na kojem povrće već čeka i vrhunski obrok je pripremljen.

Dobar tek!

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.