ft-blog-5-top-vjezbi-cvrsta-bedra-mihaZanima me jesi li i ti jedna od onih koje jako ljute mlohavi mišići na unutarnjoj strani bedara, a ne znaš kako ih učvrstiti?

Pogledaj kako se riješiti tvrdokorne masnoće oko trbuha zauvijek…

Jesi li isprobala sve vježbe, a nikako ne vidiš željeni napredak?

Ako si samo jednom kimnula glavom, danas je tvoj sretan dan.

U nastavku objave na portalu Fit tijelo ću ti otkriti vježbe koje do danas još vjerojatno nisi poznavala, a koje će ti pomoći da dođeš do super rezultata.


ZA MANJE OD POLA SATA DO BEDARA HEIDI KLUM

Trening s kojim ćemo se pobrinuti da tvoja bedra dobiju onaj lijepi, seksi oblik zbog kojeg ćeš se osjećati seksi u svojoj najdražoj odjeći se sastoji od pet vježbi.

Svaki ćeš vježbu izvoditi šezdeset sekundi, po mogućnosti bez odmora. Jednominutni odmor slijedi na kraju svakog kruga, tj. kad napraviš svih pet vježbi.

Cijeli ciklus vježbi se ponavlja pet puta.


ISPOD PREPREKE

vaja1Trening ćemo započeti vježbom nazvanom “Ispod prepreke.”

Radiš ju tako da prvo staneš u klasični, stojeći položaj, saviješ ruke i digneš ih ispred sebe. Iz početnog ćeš se položaja dugim koracima u stranu pomicati lijevo-desno, s tim da ćeš u fazi gibanja izbjegavati nevidljivu prepreku iznad sebe.

To radiš tako da se tijekom gibanja spustiš u čučanj i paziš da su leđa ravna, trup napet, a pogled usmjeren prema naprijed.


ŽABICA

vaja2Nakon šezdeset sekundi, na redu je vježba broj dva.

Žabicu izvodiš tako da legneš na leđa, ruke odmakneš od tijela, noge ispružiš i digneš od podloge. Prije nego što počnem s vježbom, stopala malo izvrneš prema van i pažnja, pete potisneš jednu prema drugoj.

Iz početnog položaja noge saviješ prema prsnom košu, s tim da koljena okreneš prema van, a pete cijelo vrijeme moćno pritišćeš jednu uz drugu. Kad dođeš do krajnje točke, noge ponovno ispružiš u početni položaj.

Kako bi vježbu napravila pravilno i oblikovala mišiće, nemoj zaboraviti da je pritisak peta ključan. Nemoj nikamo žuriti.


STISKAČ

vaja3Treća vježba s današnjeg popisa je nešto najbolje ako želiš oblikovati unutarnji dio bedara. Razlog za to ćeš saznati vrlo brzo.

Za razliku od ostalih, ova je vježba statična ali garantiram ti da će dodatno zapapriti trening. Za izvedbu će ti samo biti potreban jastuk koji ćeš staviti među bedra.

Prije nego što počneš s odbrojavanjem, digni se na prste i spusti se u blagi čučanj. Jastuk je, kao što smo rekli, postavljen među nogama. Čim započneš s odbrojavanjem, svom silom stisni jastuk, napni trbušne mišiće i u tom položaju ostani 60 sekundi.

za bolju ravnotežu se možeš nasloniti na zid ili stol.


POSKOČNI SUMOBORAC

vaja4Predzadnja vježba je meni najdraža među današnjim vježbama. To je zato što osjetim mišiće bolje nego kod ostalih. Zanima me tvoja ocjena.

Stopala postavi nešto šire od širine ramena i okreni ih pod kutem od 45 stupnjeva. Ruke su u početnom položaju istegnute i spuštene, dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Iz početnog položaja se spusti prema podlozi i iz najniže točke napravi poskok.

Cijelo vrijeme pazi da su mišići čvrsto napeti, a leđa ravna.

Ako je vježba prezahtjevna, fazu poskoka možeš izostaviti i raditi samo čučanj.


ŠKARICE

vaja5Kad napraviš vježbu “Poskočni sumoborac”, čeka te zadnja vježba u krugu nazvana “Škarice”.

Postavi se u položaj daske, što znači da ti potporu nude dlanovi i stopala. Pazi da su dlanovi postavljeni ispod ramena, da je trup u vodoravnom položaju s podlogom i da su mišići čvrsto napeti. Iz početnog položaja ćeš se uz pomoć odgurivanja odlijepiti od podloge i početi s odmicanjem i primicanjem nogu.

Pazi da tijekom vježbe ne spuštaš bokove. Gibanje se događa samo u donjem dijelu tijela.


Kao što si vjerojatno primijetila, neke su vježbe poprilično drugačije od onih koje već poznaješ, zato ti garantiram da će napredak biti primjeren tome.

Siguran sam da ćeš ovu objavu podijeliti s prijateljicama, jer oboje znamo koliko je ovo problematičan dio tijela i zato ti unaprijed hvala.

Prije nego što te ostavim uz super vježbe, imam još jedan zadatak za tebe. U komentar mi napiši kad se pozabaviš ovim treningom, s veseljem ću pročitati povratnu informaciju i čuti kako ti je išlo. Znaš da je puno veća vjerojatnost da ćeš dobro odraditi trening ako točno definiramo stvari.


Samo najkvalitetnije

Vrhunski sastojci i precizna formula su nužni uvjeti za najbolju kvalitetu koja je prava rijetkost na tržištu. Garantiramo vam da su svi naši proizvodi pripremljeni prema najvišim standardima jer znamo da je zdravlje najveće bogatstvo.

trgovina

O AUTORU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je suosnivač portala Fit Tijelo, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.